Metalen bekleding

Het onderhouden van een huis of commercieel gebouw kan tijdrovend, arbeidsintensief en duur zijn. Vereisten voor langdurige reiniging moeten in acht worden genomen voordat definitieve materiaalspecificaties worden gemaakt. De zorg voor gebouwen is niet alleen de verantwoordelijkheid van huiseigenaren en eigenaren van gebouwen. Onderhoud moet worden beoordeeld door architecten en bouwers bij het specificeren van gevelmaterialen. Niet alle gevels zijn gelijk en niet alle gebouwbeheerteams of bewoners hebben dezelfde mate van flexibiliteit en middelen om te besteden aan schoonmaakregimes.

Metalen bekleding is een relatief onderhoudsarme oplossing voor zowel commerciële als residentiële ontwikkelingen. Zink en koper zijn natuurlijke legeringen. Ze vereisen geen extra coating en hoeven daarom niet opnieuw te worden geverfd of gepolijst. Vooraf afgewerkte materiaalopties, zoals COLORBOND® Steel en Vestis Aluminium zijn net zoals ze klinken, voorgelakt. Eenmaal geproduceerd, hoeven gecoat staal en aluminium niet opnieuw te worden gelakt. Omdat metalen dak- en gevelbekledingsmaterialen niet het gebruikelijke onderhoud vereisen dat hoort bij andere gevelproducten, zijn reinigingsschema’s eenvoudig en haalbaar.

 

Waarom uw metalen gevel onderhouden?

Hoewel metalen bekledingsmaterialen lang meegaan, zijn ze niet vuilbestendig – niets is dat. Oppervlaktevuil kan de integriteit van metalen bekledingstoepassingen beïnvloeden als het gedurende langere tijd wordt achtergelaten. Oppervlaktestof kan een groot probleem zijn wanneer de bekleding zich dicht bij de oceaan bevindt. Naast schadelijk vuil en barre atmosferische omstandigheden kunnen spinnenwebben en ander insectenresten zich ook verzamelen in de uitdrukkelijke verbindingen of naden van een systeem. Hoewel spinnenwebben niet schadelijk zijn, zoals te zien in de bovenstaande afbeelding, kunnen ze onaantrekkelijk zijn en de visuele impact van metalen gevels verminderen.

Hoe metalen bekledingspanelen te reinigen

Bepaal het type vuil dat u probeert te verwijderen. Bijvoorbeeld: zoutspray, industriële luchtchemicaliën, spinnenwebben, vogelpoep, algemeen stof, vuil uit de lucht, regenvlekken.

bekledingspanelen te reinigen

Benoem uw reinigingsmethode. Er zijn twee manieren om een ​​bekledingssysteem te reinigen. Voor droog vuil zoals stof uit de lucht, regenvlekken en spinnenwebben, neem een ​​zachte borstel of borstel en veeg de gevel af. Dit zou het meest zichtbare vuil moeten verwijderen. Als u zoutspray of uitwerpselen verwijdert, kunt u het beste beginnen met een droge wasbeurt. Gebruik een bezem of borstel zoals hierboven aangegeven. Water kan worden aangebracht nadat oppervlaktestof is verwijderd. Gebruik nooit agressieve chemicaliën om metaal schoon te maken. Er kunnen reacties optreden waardoor natuurlijke legeringen zoals zink en koper van uiterlijk veranderen. In sommige gevallen kunnen chemische reinigingsmiddelen gecoate lagen op voorgelakt staal en aluminium verwijderen. Water is de veiligste en meest effectieve optie.

Let vooral op als uw bekledingstoepassing niet wordt blootgesteld aan regenval (onder een pergola of overdekt terras) en zich bevindt in een barre atmosferische omgeving. Zonder regelmatige regenreiniging kan zich schadelijk vuil ophopen dat het basismetaal kan eroderen.

Hoe vaak moet je schoonmaken?

Materiaalproducenten of -leveranciers doen aanbevelingen voor reiniging. De meeste leveranciers en / of fabrikanten van legeringen geven onderhoudsdocumenten uit met voorgestelde methoden en reinigingsintervallen. De vereiste reinigingsfrequentie is vaak afhankelijk van de projectlocatie en blootstelling aan regenval.

0 Comments

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyrights © 2019 Open Cultuur Data | Alle rechten voorbehouden

Log in with your credentials

Forgot your details?