Slimme oplossingen

Als uw ramen na het wassen altijd strepen achterlaten:

Steel deze tip van de professionals: gebruik een ruitenwisser met een gladde, zachte rubberen rand (of verfrommelde zwart-witkrant – vermijd de kleurendelen). Droog een strook van 1 inch aan de bovenkant of zijkant van elk venster en start uw rakel daar altijd. Beginnen met droog glas is een sleutel om strepen te voorkomen. Was geen ramen in direct zonlicht, omdat snel gedroogd glas vatbaarder is voor strepen. Avonden of bewolkte dagen zijn de beste tijden voor het wassen van ramen.

Als je blinds altijd stoffig zijn:

Gebruik een antiseptische spray. De beste manier om te voorkomen dat stof zich snel opstapelt, is door die spray, zoals Static Guard, op de zonwering aan te brengen direct nadat u ze hebt schoongemaakt. Als stof een probleem is in andere delen van uw huis, kunnen andere reinigingsstrategieën effectiever zijn.

Als er schimmel op uw raamkozijnen zit:

Wassen met een bleekmiddeloplossing. Zwarte of grijze meeldauwvlekken op houten kozijnen kunnen voorgoed worden gereinigd met een oplossing van 2 ons huishoudelijk bleekmiddel en 1 ons wasmiddel in een liter water. Draag rubberen handschoenen om uw handen te beschermen, spons de oplossing op de plekken, laat het tien minuten zitten en spoel het vervolgens grondig met schoon water.

Als je de buitenste vensterbanken niet schoon kunt houden:

Breng een laag vloerwas aan. Omdat uw buitenramen, nou ja, aan de buitenkant zijn, zijn ze onderhevig aan het verzamelen van veel vuil. Wax is de eenvoudigste (en meest effectieve) manier om uw dorpels te beschermen. Een laag WD-40 kan uw ramen ook beschermen tegen de elementen, met name sneeuw.

Als je kleuren het probleem zijn:

probleem zijn:

Stof of was ze. Stof tinten regelmatig met een zachte doek, een stoffer zoals de Swiffer of de stofborstel op uw stofzuiger. (Zorg ervoor dat u beide zijden van de tinten afstoffen.) Als ze vlekken of vlekken hebben, is het tijd voor een echte reiniging. Hoewel je ze op hun plaats kunt wassen (met een druppeldoek over de vloer en meubels), is het het beste om de tinten te verwijderen. Plaats één schaduw tegelijk over een werktafel bedekt met een plastic vel of douchegordijn. Was vinyltinten met een spons en een oplossing van 1⁄4 kopje witte azijn in 1 liter warm water. Wassen in de badkuip is nog eenvoudiger. Laat wat warm water in het bad lopen, voeg een straal afwasmiddel toe en veeg aan elke kant met een grote spons. Duik ze in schoon water of houd ze onder de douche. Veeg vervolgens af met een schone, zachte doek. Veel stoffen tinten kunnen ook worden gewassen, maar bekijk de onderhoudsinstructies goed voordat u ze wast. Het is het beste om ze niet langer dan een minuut in het water te laten.

0 Comments

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyrights © 2019 Open Cultuur Data | Alle rechten voorbehouden

Log in with your credentials

Forgot your details?